Kunst

 

Naast alle dranken en horeca gerelateerde bezigheden van 'De Zes Vaatjes' hebben wij ook bronzen beeldjes in het assortiment die een Utrechts verhaal vertellen.

 

Deze beelden zijn tot stand gekomen door de creativiteit van Albert de Rijk Sr.†.

Albert schilderde o.a. mee aan het treinstel bestemd voor Evita Peron, schilderde o.a. de stoelen van Rietveld en de Greyhound bussen, ontwierp zelf de logo’s voor de eigen drankenlijn, en versierde het pand van de 'Zes Vaatjes' met mooie geletterde teksten. Op latere leeftijd is Albert gaan beeldhouwen en heeft destijds 2 beelden gemaakt die wederom aansloten bij Utrecht en de eigen producten.

 

Samen met kunstenaar Ad Jenner van www.adjenner.com bedachten, ontwierpen en beeldhouwde ze het eerste beeld 'De Baliekluiver'. Later volgde het beeld wat ook i.s.m. met Ad Jenner is bedacht 'De Maliespelers'.

 

Te verkrijgen in de Slijterij of in het Proeflokaal.

 

Voor meer informatie, bestellingen, en geschenkmogelijkheden neemt u hier contact op,

of zie www.de-baliekluiver.nl

De Baliekluiver

Later is deze abstractere versie gemaakt.

 

Het Baliekluiver beeld (in abstract vorm) is te verkrijgen in de afmeting 9,5 cm breed, 14,5 cm hoog & 9,5 cm diep voor € 360,- (Voor grotere afmeting mogelijk op bestelling)

De Baliekluiver

Dit is het originele beeld wat Albert

beeldhouwde aan de hand van de daar bij horende kruidenbitter ‘De Baliekluiver’.

De Maliespelers

Dit beeld is ook gemaakt door Albert ter ere van de Maliespelers van het spel ‘Paille Maille’ wat op de Maliebaan werd gespeeld in de ‘17de eeuw & ook voor de daar bij horende Roomcocktail

‘Het Fluwelen Handvat’.

 

Vooralsnog is ‘Het Maliespelers’ beeld nog niet afgegoten in kleinere maten, voor interesse neem hier contact op.

beeld 'De Maliespelers’
beeld ‘De Baliekluiver’ origineel